Miljoenen sms'en verstuurd tijdens de kerstnacht

Tijdens de kerstnacht, van 20 uur gisteravond tot 8 uur vanmorgen, zijn miljoenen sms'en verstuurd via het netwerk van Mobistar, Proximus en Base.

Mobistar tweette vannamiddag dat tijdens de kerstnacht maar liefst 28,9 miljoen sms'en op het Mobistar-netwerk doorkwamen, een toename van ruim 28 procent ten opzichte van kerstnacht vorig jaar.

"We haalden tot 1.400 sms'en per seconde en de piek viel om kwart over middernacht", zegt Mobistar-woordvoerder Mathieu Van Overstraeten. "Er is wel wat minder gebeld, zo'n 5 procent minder dan vorig jaar."

Bij Proximus lag het aantal sms'en met bijna 30 miljoen ongeveer even hoog als vorig jaar. Operator Base brak met 16,5 miljoen sms'jes een record. Bij Base waren er meer inkomende sms'en dan uitgaande.