Opnieuw een massale betoging in Jemen

In Sana'a, de hoofdstad van Jemen, zijn opnieuw tienduizenden betogers de straat opgegaan. Ze zijn woest over de dood van 13 betogers gisteren. De betogers keren zich tegen vicepresident Abed Hadi, die ze als een marionet van Saleh beschouwen.

Gisteren stapten honderdduizend Jemenieten op om het onmiddellijk vertrek te eisen van president Ali Abdallah Saleh. Ze kantten zich ook tegen de immuniteit van Saleh. Maar de ordediensten vielen de optocht aan en schoten met scherp. Saleh zelf kondigde aan weldra naar Amerika te zullen uitwijken.

De betoging vandaag was gericht tegen vicepresident Abed Hadi, die de overgangsregering leidt die bestaat uit de oppositie en de partij van Saleh. Hadi wordt echter als een handlanger van Saleh beschouwd. Hadi had net een onderhoud met de Amerikaanse ambassadeur. Amerika is erg ongerust, nu vandaag nog een chef van de binnenlandse inlichtingendiensten is vermoord. Volgens de Jemenitische politie is hij vermoord door aanhangers van Al Qaeda op het Arabisch schiereiland.