Serious Request zamelt 8,6 miljoen euro in

Serious Request, de Nederlandse tegenhanger van Music For Life, heeft 8.621.004 euro ingezameld. Dat is een nieuw recordbedrag. De 3FM-dj's Gerard Ekdom, Coen Swijnenberg en Timur Perlin zijn gisteravond in Leiden bevrijd uit hun Glazen Huis.

Ook de Nederlandse presentatoren hadden er een radiomarathon van zes dagen op zitten. "Dit komt terecht bij al die moeders die het zo hard nodig hebben. Bedankt, bedankt, bedankt, en we zullen het nooit, nooit vergeten", zei Ekdom. Het geld gaat naar moeders in oorlogsgebieden.

Vorig jaar werd er in Nederland een bedrag van 7,1 miljoen euro opgehaald voor aidsslachtoffers.

Music For Life is geïnspireerd op Serious Request, dat al aan zijn achtste editie toe was. Vlaanderen zamelde dit jaar 7,1 miljoen euro in tijdens de zesde en laatste editie. De 9e editie van Serious Request vindt volgend jaar plaats in Enschede.