Vader en twee kindjes vechten nog voor hun leven

Na de brand in een flatgebouw in de Parklaan in Vilvoorde afgelopen nacht, verkeren de 27-jarige vader en de 2 kindjes van 2 jaar en anderhalve maand nog altijd in levensgevaar. De 25-jarige moeder kwam om het leven toen ze van het terras viel of sprong.

Rond 1 uur vannacht brak de brand uit op de eerste verdieping van het appartementsgebouw. Het gezin dat op de tweede verdieping woont, werd volgens de brandweer wellicht compleet verrast door de uitslaande vlammen en de rook en is er vanwege de hitte niet in geslaagd naar beneden te geraken via de trappen.

De ouders zijn vervolgens vermoedelijk vanop het terras naar beneden gesprongen of gevallen. De 25-jarige moeder kwam daarbij om het leven, de 27-jarige vader raakte levensgevaarlijk gewond. De brandweer trof hen aan op de stoep voor het gebouw. Op het terras vonden ze het 2-jarige dochtertje van het gezin, in een reiswieg in de living lag het 1,5 maand oude zoontje. Beide kinderen zijn in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. De vader en de twee kindjes vechten nog altijd voor hun leven, maar de toestand van het jongste kind zou intussen wel stabiel zijn.

Op het ogenblik van de brand was er niemand aanwezig in het appartement op de eerste verdieping, de bewoners waren naar een feestje in de buurt. Over de oorzaak van de brand is nog geen duidelijkheid, al wordt kwaad opzet uitgesloten door de branddeskundige van het parket van Brussel. De brandweer vermoedt dat het vuur is ontstaan door een kortsluiting in een koelkast op de eerste verdieping.