Wallonië vreest overstromingen na storm

De storm die vandaag over ons land getrokken is, heeft ook schade aangericht in Wallonië. Daar wordt nu vooral gekeken naar het stijgende waterpeil van een aantal rivieren.

Net zoals in Vlaanderen is er in grote delen van Wallonië sprake van omgewaaide bomen en palen en schade aan woningen. Nabij Andenne is een boom terechtgekomen op een huis. In de streek van Bastenaken viel een boom op een auto. Toch vielen er op geen van de twee plaatsen gewonden.

In Quenast in Waals-Brabant is het dak van een school weggeblazen. Omdat het kerstvakantie is, was er niemand aanwezig. Ook uit regio's rond Bergen, Charleroi, Namen en Luik wordt er stormschade gemeld.

Op de luchthaven van Bierset nabij Luik zijn een aantal vluchten geschrapt. Twee grote vrachtvliegtuigen moesten door de hevige storm uitwijken naar andere luchthavens.

Nu wordt er vooral met argusogen gekeken naar het stijgende waterpeil in enkele rivieren. Zo is de alarmfase afgekondigd voor de Lesse, de Semois en bijrivieren zoals de Our en de Vierre in de Ardennen.

In Esneux ten zuiden van Luik is een camping langs de Ourthe ontruimd. Vorig jaar hebben overstromingen in die buurt lelijk huisgehouden (links). Voor andere rivieren zoals de Boven-Maas, de Amblève en de Vesdre is een pre-alarmfase afgekondigd.

Meest gelezen