"Ruzie in Saddle Ranch was spreekwoordelijke druppel"

Zolang Sarah Palin in de running was voor de Republikeinse presidentsnominatie deed ook dochter Bristol haar uiterste best om in de spotlights te blijven. Dankzij een succesvolle deelname aan "Sterren op de dansvloer" en een opmerkelijke make-over werd er zelfs even gehoopt op nog meer. Maar het Hollywood-avontuur van de 21-jarige Bristol liep niet zoals gepland, met als dieptepunt een scheldtirade in een bar in Los Angeles, die via YouTube gemeengoed werd. Het was de spreekwoordelijke druppel die haar naar Alaska deed terugkeren.

Dat dochter Palin zich niet zomaar zou laten klein krijgen, bleek al net voor de finale van "Sterren op de dansvloer". In Los Angeles Times liet ze immers weten dat, mocht ze winnen, "dit zou aanvoelen zoals een enorme middelvinger naar alle mensen die haar en haar moeder zo haatten". Maar die “haat” liet zich in september ook lijfelijk voelen tijdens een avondje uit met vrienden in de “Saddle Ranch”. Na een ritje op een mechanische stier riep een van de gasten haar toe: "Heb je ook Levi (haar ex-vriend, met wie ze een zoon heeft, nvdr) zo bereden? Je moeder is een hoer." Bristol stormde op de man af en er ontspon zich een hevige discussie tussen beiden ("Je moeder is een fucking duivel. Ze zal terechtkomen in de hel."). Het incident belandde uiteindelijk op YouTube.

In een interview met het celebrity-magazine In Touch Weekly zegt Bristol nu dat dat incident de druppel was die de emmer deed overlopen en dat ze moest besluiten dat de showbizz niets voor haar was: "Nadat dat gebeurd was, realiseerde ik me dat het voorbij was. Heel het Hollywoodgebeuren was niet aan mij besteed. Het werd tijd om naar huis te gaan."

Samen met haar zoon Tripp is Bristol intussen teruggekeerd naar Wasilla, Alaska, waar ze in een appartementje van het ouderlijke huis woont, net onder de verdieping waar de tv-studio van haar moeder gevestigd is. Ze werkt momenteel als receptioniste. Sara liet intussen weten het geweldig te vinden dat haar dochter terug thuis is. Levi Johnston daarentegen laat volgens Bristol niets meer van zich horen: "Hij maakt geen gebruik van zijn bezoekrecht en betaalt ook geen alimentatie voor Tripp."

Mocht u de druppel die de emmer deed overlopen gemist hebben, kunt u hier beneden het incident in Saddle Ranch nogmaals bekijken. De commotie begint vanaf 1:45.

lees ook