Achtervolging auto op E40 leidt tot ongeluk

Een tiental politiewagens heeft vanmorgen tussen 5 en 6 uur een auto met Duitse nummerplaat achtervolgd, eerst op de E40 tussen Brussel en Gent en daarna op de E17 richting Kortrijk. Uiteindelijk is de auto gebotst tegen een van de politiewagens ter hoogte van Kruishoutem.

In de auto met Duitse nummerplaat zaten vier mensen, twee mannen en twee vrouwen met de Franse nationaliteit. Drie van de vier inzittenden zijn lichtgewond geraakt en zijn overgebracht naar het ziekenhuis. In de politiewagen is niemand gewond geraakt.

Volgens de politie had de bestuurder van de auto een verkeersovertreding begaan in het centrum van Brussel, maar de bestuurder wilde niet stoppen nadat de politie had geprobeerd de auto aan de kant te zetten. De bestuurder ging ervandoor en de politie zette de achtervolging in. De wagen reed via de E40 naar Gent, waar hij de E17 nam.

Ter hoogte van Kruishoutem kon de Brusselse politie de wagen "manu militari" klemrijden. De wagen botste tegen een van de politiewagens, daarbij raakten drie van de vier inzittenden lichtgewond. De bestuurder van de wagen had gedronken. Op de E17 in Kruishoutem waren na het ongeluk een tijdje twee rijstroken dicht voor het verkeer.