Lowbudgethorror scoort in VS en Canada

De horrorfilm "The devil inside" van de onbekende regisseur William Brent Bell heeft alle grote Hollywoodproducties het voorbije weekend het nakijken gegeven in de VS en Canada. De film werd gemaakt met een budget van minder dan 1 miljoen euro en bracht meteen ruim 27 miljoen euro op.

Het succes van "The devil inside" komt onverwacht, maar is niet ongezien in Noord-Amerika. Eind de jaren negentig was "The Blair Witch project" een grote hit en ook de lowbudgetfilms "Saw" (2004) en "Paranormal activity" (2007) waren een succes aan de kassa.

"The devil inside" vertelt het verhaal van een Italiaanse vrouw die onderzoekt hoe het komt dat haar moeder drie mensen heeft vermoord omdat ze bezeten was van de duivel. Om te weten te komen wat haar moeder aanzette tot moorden, raakt ze betrokken bij een reeks duiveluitdrijvingen en komt ze in zwaar weer terecht. De film is pas de derde prent van regisseur William Brent Bell. De cineast maakte eerder "Stay alive" (2006) en "Sparkle and charm".

De vierde "Mission impossible" met Tom Cruise eindigde op de tweede plaats in de lijst met meest bezochte films in de VS en Canada. De film van Brad Bird draaide een omzet van ongeveer 16 miljoen euro. "Sherlock Holmes: A game of shadows" staat op de derde stek met een omzet van 11,5 miljoen euro.