Picasso gestolen uit pinacotheek van Athene

Uit de nationale pinacotheek in de Griekse hoofdstad Athene zijn schilderijen van Picasso en Mondriaan gestolen. Ook een zeventiende-eeuwse Italiaanse tekening is gestolen. Van de daders is voorlopig geen spoor.

De roof gebeurde in de nacht van zondag op maandag. Volgens de politie raakten de dieven het museum binnen via een venster. Het alarm ging af en een bewaker zag een weglopende man, maar voor de rest is er van de daders geen spoor. De directie van het museum heeft nog geen officiële verklaring afgelegd.

De gestolen Picasso is een oliedoek uit 1939 dat een vrouwenhoofd voorstelt. De Spaanse schilder deed het cadeau aan de Grieken wegens hun antinazistische verzet.

De andere twee gestolen werken zijn de "Molen" (1905) van de Nederlandse geometrisch-abstracte schilder Mondriaan en een tekening op papier van de zeventiende-eeuwse Italiaanse artiest Guglielmo Caccia, die een heilige in vervoering voorstelt.

Meest gelezen