President Obama vervangt zijn stafchef

De Amerikaanse president Barack Obama vervangt Bill Daley, de stafchef van het Witte Huis en zowat de rechterhand van de president, al in het begin van dit verkiezingsjaar. Daley wordt vervangen door Jack Lew, tot nog toe de directeur van het presidentiële budget.
President Obama kondigt de vervanging aan van Bailey (rechts) door Lew (links).

Het is al de tweede stafchef die vertrekt. Daley werd precies een jaar geleden stafchef in het Witte Huis met als doel de relatie tussen president Obama en de Republikeinen in het Congres te verbeteren. Daarin is Daley ondanks zwaar lobbywerk niet geslaagd.

Daley zou naar verluidt niet zo best opschieten met de nauwe kring rond de president. En Obama kan in dit verkiezingsjaar gekibbel in zijn onmiddellijke omgeving missen als kiespijn.