Vier maanden lang hinder op de E313 in Geel-West

De aangekondigde werken op de E313 in Geel, zijn vanavond niet van start gegaan. Het wegdek was te nat om de nodige signalisatie aan te brengen.Wegen en Verkeer start met de bouw van een nieuwe brug over de E313. Het verkeer moet er 4 maanden lang in beide richtingen over versmalde rijstroken.

De nieuwe brug, met pijler op de middenberm, maakt deel uit van het mobiliteitsproject Noord-Zuid Kempen. Dat project omvat voorts ook de herinrichting van 11 kruispunten rond Geel en de nieuwe verbinding tussen Geel en Kasterlee.

In Geel-West worden een dubbele rotonde en een fly-over aangelegd. Die moeten een eind maken aan het lange aanschuiven aan de verkeerslichten en de op- en afritten van de snelweg.

Tijdens de werkzaamheden geldt op de E313 bij Geel een snelheidsbeperking. Het hele project Noord-Zuid Kempen duurt in totaal 30 maanden, tot de zomer van 2014.

Meer info op de website van Wegen en Verkeer.