Westen van Oostenrijk opnieuw geïsoleerd door sneeuw

De deelstaat Vorarlberg, in het westen van Oostenrijk, is opnieuw volledig afgesloten van de buitenwereld. Doordat het er al vier dagen op rij gesneeuwd heeft, zijn tunnels en wegen geblokkeerd. Het risico op lawines is nog toegenomen.

De sneeuw ligt er twee tot drie meter dik en volgens de lokale autoriteiten is de regio niet meer bereikbaar per trein of met de auto. Het risico op lawines is verhoogd tot vier, op een schaal die gaat tot vijf.

De tunnel van Arlberg, de hoofdverbinding tussen Oostenrijk en Zwitersland, is geblokkeerd omdat er ook bomen omgevallen zijn. Skistations zoals Lech en Zürs zijn opnieuw volledig afgesloten van de buitenwereld.

Vandaag rijden er ook geen treinen in het gebied omdat er nog meer sneeuw verwacht wordt. Vanaf morgen wordt er gerekend op rustiger weer en woensdag zouden de ergste problemen achter de rug moeten zijn. De Vlaamse Automobilistenbond (VAB) heeft voorlopig geen weet van Belgische toeristen die nog in de regio vastzitten.