16 Goya-nominaties voor film van Almodovar

"La piel que habito" van regisseur Pedro Almodovar maakt kans op zestien Goya Awards. De Goya Awards zijn de belangrijkste filmprijzen in Spanje.

"La piel que habito" is onder meer genomineerd voor de prijs voor beste regisseur en beste film. Ook hoofdrolspeler Antonio Banderas kan een Goya winnen voor zijn rol in de film. Voor Banderas is het de vierde nominatie voor een Goya Award, maar hij won er nog geen. Almodovar won er al drie.

"La piel que habito" verscheen vorig jaar in de Belgische bioscopen. De film vertelt het verhaal van een plastisch chirurg, die na de dood van zijn vrouw in zijn laboratorium werkt aan een perfecte huid die nooit verslijt.

De Goya Awards zijn vernoemd naar de Spaanse schilder Francisco Goya. De prijzen worden op 19 februari uitgereikt in de Spaanse hoofdstad Madrid.