"Rundskop" maakt kans op 9 Magritte du Cinéma

De Vlaamse film "Rundskop" van Michaël R. Roskam heeft negen nominaties in de wacht gesleept voor de Franstalige filmprijzen Magritte du Cinéma. Ook "Hasta la vista" van Geoffrey Enthoven maakt kans op een Franstalige prijs.

De Vlaamse film "Rundskop" is met negen nominaties de op een na meest genomineerde film voor Les Magritte du Cinéma, de belangrijkste Franstalige filmprijzen in België. "Rundskop" moet enkel "Les géants" van Bouli Lanners laten voorgaan. "Les géants" is in de running voor twaalf prijzen.

De Vlaamse films "Rundskop" en "Hasta la vista" maken geen kans op de belangrijkste prijs voor beste film. In die categorie nemen "Beyond the steppes" van Vanja d'Alcantara, "La fée" van Dominique Abel, Fiona Gordon en Bruno Romy, "Le gamin au vélo" van de broers Dardenne en "Les géants" van Bouli Lanners het tegen elkaar op.

De hoofdrolspeler van "Rundskop", Matthias Schoenaerts, neemt het in de categorie beste acteur op tegen Benoît Poelvoorde (Les émotifs anonymes), Dominique Abel (La fée) en Jonathan Zaccaï (Quartier Lointain).

Les Magritte du Cinéma worden op 4 februari 2012 voor de tweede keer uitgereikt. Vorig jaar won "Mr. Nobody" van Jaco van Dormael de hoofdprijs tijdens de eerste editie van de Franstalige filmprijzen.