Commotie over naakte koningin Beatrix

In Nederland wordt op sociale netwerken en daarbuiten hevig gediscussieerd over een filmpje dat werd uitgezonden door het programma "De wereld draait door". Daarin worden leden van de koninklijke familie naakt afgebeeld.

Het filmpje was een reactie op de kritiek van Geert Wilders op het nieuws dat koningin Beatrix een hoofddoek had gedragen bij een bezoek aan een moskee in Abu Dhabi. Wilders noemde dat een "wanvertoning".

In het filmpje, dat in de satirische rubriek LuckyTV werd uitgezonden in "De wereld draait door", wordt met getrukeerde beelden getoond hoe onder meer koningin Beatrix helemaal naakt een bezoek brengt aan een stam in Papoea-Nieuw-Guinea. Ook kroonprins Willem-Alexander en prinses Maxima ontsnappen niet aan de makers van het satirische stuk.

Al tijdens de uitzending regende het commentaren op Twitter. De meningen waren verdeeld. Sommigen vonden het filmpje een regelrechte schande, anderen waren blij dat "De wereld draait door" de "grens van de satire" opzocht.

Het is niet de eerste keer dat "De wereld draait door" ophef veroorzaakt. Zo werd eerder in dezelfde rubriek de dood van koningin Beatrix op satirische wijze ontkend.

De woordvoerders van de koningin hebben nog niet gereageerd. De makers van "De wereld draait door" hebben alvast laten weten dat ze zich niet zullen excuseren.

Oordeelt u zelf:

lees ook