Erik en Sanne houden het voor bekeken

Erik en Sanne stoppen ermee. Het muzikale duo plant nog een afscheidstournee, maar zou eind september een laatste keer optreden. Oorzaak is de wankele gezondheid van Erik. "Het wordt tijd dat we aan onszelf denken."
archieffoto uit 2004

Erik Van Neygen werd in 2010 geveld door een hersenbloeding. Zijn gezondheidsproblemen zijn nu de oorzaak van hun afscheid. "Erik sukkelt nu al 2,5 jaar met zijn gezondheid en elk optreden blijft een zware opgave", klinkt het in een persbericht.

"Hij heeft eigenlijk nooit de tijd of de kans gehad om te genezen en te herstellen, ook niet na de operatie in mei 2011. Wij wilden jullie en de organisatoren niet ontgoochelen. Maar nu wordt het tijd dat we even aan onszelf denken."

Erik en Sanne braken in 1990 door met de hit "Veel te mooi". Samen hebben ze ook een dochter Maartje. Ze nemen afscheid met een album met countrymuziek dat ze dit voorjaar zullen opnemen in Austin in Texas.