Familiehulp wil 1.000 mensen in dienst nemen

De thuiszorgdienst Familiehulp wil dit jaar nog 1.000 mensen aanwerven. Het gaat zowel om mensen die in de huishoudhulp kunnen starten als om verzorgenden. De job van verzorgende is een knelpuntberoep en daarom organiseert Familiehulp ook opleidingen.

Om huishoudhulp te worden, is geen specifiek diploma nodig, voor de job van verzorgende wel. Familiehulp organiseert daarom in samenwerking met de VDAB cursussen om mensen op te leiden, onder meer in Roeselare. Die dagcursus duurt een tiental maanden. Werkzoekenden kunnen rekenen op een aantal financiële voordelen, zoals een premie voor kinderopvang.

Het is een gevarieerde job, zo benadrukt Bruno Peelman van Familiehulp. "Het gaat om helpen aankleden, wassen, haarverzorging, koken, enzovoort. Toch niet te onderschatten is ook de psychosociale ondersteuning waarbij je mensen die hulp nodig hebben of eenzaam zijn of soms dement zijn, toch de nodige zorg en aandacht geeft."