Gitarist van Black Sabbath heeft kanker

De Britse gitarist Tony Iommi (63) heeft lymfeklierkanker. De kanker is in een vroeg stadium vastgesteld en wordt behandeld in Londen. Tony Iommi is een van de oprichters van de metalband Black Sabbath.

De groepsleden van Black Sabbath zullen binnenkort verhuizen van Los Angeles naar Londen om samen met Tony Iommi verder te werken aan het eerste album van de band in 33 jaar.

Vorig jaar kondigde Black Sabbath een reünietournee en een nieuw album aan. Ozzy Osbourne stemde in met de reünie. De zanger werd in 1979 uit de band gezet voor zijn onhandelbaar gedrag. Black Sabbath is een van de belangrijkste namen op de affiche van Graspop Metal Meeting in 2012.

Black Sabbath werd midden de jaren 60 opgericht door Tony Iommi en Geezer Butler. De groep wordt beschouwd als een van de grondleggers van de zware rock. Het album "Paranoid" van de band uit 1970 is een van de meest iconische metalalbums, met nummers als "War pigs", "Paranoid" en "Electric funeral".