Groen! vanaf woensdag zonder uitroepteken

De Vlaamse groenen werken aan een "breder" partijprogramma en gaan 2012 ook in "met een nieuwe smoel". Morgen stelt Groen! een nieuw logo voor, maar de partij maakte nu al bekend dat het uitroepteken voortaan tot het verleden behoort.

16 november 2003: "Groen uitroepingsteken!", klinkt het op een partijcongres van de Vlaamse groenen in Brussel uit de mond van toenmalig voorzitter Vera Dua (foto bovenaan). Met trots stelde Dua op haar eigen manier de nieuwe naam en het nieuwe logo van de partij voor.

De Vlaamse groenen hadden enkele maanden daarvoor - toen nog als Agalev - een flinke opdoffer gekregen bij de federale verkiezingen en werden niet alleen uit de regering geknikkerd, maar ook uit het federale parlement.

De partij veranderde eind 2003 dus van Agalev in Groen!, met uitroepteken. Maar dat verdwijnt nu weer. Het nieuwe logo van de partij wordt pas morgen voorgesteld, maar Groen! lichtte op Twitter al een klein tipje van de sluier op. "Weg uitroepteken, weg oude logo. Groen gaat 2012 in met nieuwe smoel en breder programma", luidt het.