Opnieuw 29 Pakistanen gedood door een bom

In het noorden van Pakistan zijn 29 doden en 37 gewonden gevallen bij een zware bomaanslag. Die was gericht tegen een tribale militie die in het verleden gevochten heeft tegen de taliban.

De aanslag vond plaats nabij de Khyberpas in het stammengebied aan de grens tussen Afghanistan en Pakistan. Het doelwit was een kolonne wagens van de lokale Zakhakhel-stam die aan het tanken waren in een brandstofdepot en een busstation.

Bij de explosie zouden 29 doden gevallen zijn. Het precieze aantal is niet zeker omdat veel lichaamsdelen afgerukt zijn en het moeilijk is om de lichamen te identificeren. Een aantal gewonden zou er erg aan toe zijn.

De Zakhakhel is een van de lokale stammen die samen met het Pakistaanse leger en de politie vechten tegen de extremistische talibanmilitie in Pakistan.