Telenet schrapt in het analoge aanbod

Telenet gaat binnenkort een aantal zenders schrappen uit zijn analoge aanbod. Dat heeft het bedrijf bevestigd aan onze redactie. Het is wel nog niet bekend welke zenders het slachtoffer worden.

Volgens De Morgen zouden er minstens 5 zenders verdwijnen, waaronder de Duitse ARD en ZDF en het Italiaanse RAI. Al naargelang de regio wordt er ook zwaarder gesnoeid, in Limburg tot 11 zenders, schrijft de krant.

"Maar het is te vroeg op daarover te communiceren",  zegt Telenet nu. "Over enkele weken zullen we onze klanten daar wel over informeren."

Maar dat er een aantal zenders wordt geschrapt, staat wel vast. "Dat is eigenlijk een logische evolutie. We moeten bijvoorbeeld het derde net van de VRT verplicht aanbieden, dus moet er plaats worden gemaakt. Er wordt ook meer video gebruikt, dus moet er meer ruimte worden gecreëerd. We gaan gewoon in op de vraag van de klant."

Telenet ontkent ook dat de dure auteursrechten de reden zijn. Wie digitale tv heeft, kan de zenders wel blijven bekijken.