24urenstaking bij Dana Spicer in Brugge

De 600 personeelsleden van het Brugse bedrijf Dana Spicer Off-Highway hebben voor 24 uur het werk neergelegd. Aanleiding is de aanhoudende onzekerheid in het bedrijf en het ontslag van vier bedienden vorige week.

"Het is al een tijd onrustig in het bedrijf", vertelt vakbondsman Patrick Verstraete. "Door de crisis is er tijdelijke werkloosheid, maar de spreekwoordelijke druppel was het ontslag van 4 bedienden, waarvan er twee ouder zijn dan 50. Daarbij komt nog dat vrijdag iemand van de afdeling logistiek ontslagen is en er maandag al een andere  persoon op die stoel zat. Voor ons is dat een teken dat de directie al maandenlang met het invullen van die vacature bezig was", zegt Verstraete.

De vakbonden vragen dat ontslagen werknemers opnieuw aan het werk kunnen. Er wordt nog zeker gestaakt tot de middag. Dana Spicer maakt transmissiekasten voor bulldozers en kranen.