"Homo? Dat is een applausje waard"

Homoseksualiteit in de sport, het blijft een moeilijk thema. Opvallend was dan ook de reactie van de ploeggenoten van de 19-jarige Daan in het programma "Uit de kast" op de KRO.

In het nieuwe televisieprogramma worden homojongeren gevolgd die op het punt staan om hun coming-out te doen. Daan (kleine foto links) wist zelf al van z'n 13e dat hij homo was, maar had op z'n 16e wel nog een relatie met een meisje. Sindsdien was hij vrijgezel.

Zijn voetbalvrienden wisten dus niet wat hen overkwam toen hij het plots vertelde na de training. "Ik hoop dat jullie weten dat ik niet verander. Maar ik val op jongens." Even blijft het stil, maar daarna volgt een applaus. "Dat is een applausje waard", zegt een van zijn vrienden (filmpje omstreeks 20'10").

Het programma op Nederland 3 wordt gepresenteerd door Arie Boomsma (kleine foto rechts) en wil jongeren helpen die worstelen met hun geaardheid. Naast het tv-programma is er ook een multimediaal platform. VTM heeft het format ook aangekocht en is momenteel op zoek naar jongeren.

lees ook