"Vuurpijlmuis" Astro heeft plaatsje in museum

In het Natuurmuseum Fryslân in Nederland is "vuurpijlmuis" Astro opgezet. Het diertje overleed afgelopen weekend aan de verwondingen die het had opgelopen nadat 2 mannen het hadden vastgeplakt aan een vuurpijl.

Op nieuwjaarsdag had de politie in Drachten in het noorden van Nederland 2 mannen opgepakt omdat die een muis hadden vastgeplakt aan een vuurpijl. Ze hadden ook nog andere muizen klaar om af te schieten.

De muis had de wilde vlucht eerst nog overleefd, maar overleed afgelopen weekend aan de gevolgen van een buikwonde. Intussen is het diertje opgezet door het lokale Natuurmuseum. "Het is een beetje een noodzakelijk kwaad", zegt taxidermiste Marjolein Kramer in de Leeuwarder Courant terwijl ze Astro te lijf gaat met haardroger en naalden. "Het is niet zo charmant."

Het diertje heeft nu een plaatsje gekregen in een opstelling met tientallen vuurpijlen (kleine foto).