"Ze hebben het bijgelegd in de coulissen"

Jan Mulder heeft gisteravond opschudding veroorzaakt in "De laatste show". De analist vond dat Lena De Winne, vrouw van astronaut Frank, veel te vriendelijk was voor het beleid van Poetin. "Dat mens begint me echt op de zenuwen te werken."

Lena De Winne, de Russische vrouw van astronaut Frank De Winne, was te gast in de studio, samen met Studio Brusselpresentatrice Kirsten Lemaire en vaste gast Jan Mulder.

De Winne was er om promotie te maken over "Rusland voor beginners", een Canvasprogramma waarin zij de gastvrouw is. Toen het gesprek ging over hoe Russische jongeren naar het regime van Poetin kijken, kon voetbalanalist Mulder zich niet meer houden. Hij vond dat De Winne zich niet kritisch durfde uitlaten over het regime in Rusland.

"Dat mens begint me op de zenuwen te werken, echt waar", en hij richtte zich tot Lena De Winne zelf. "U irriteert me. Poetin is een corrupte man, Rusland is een corrupt land. U praat altijd om de waarheid heen."

De vrouw van De Winne daagde hem nog even uit door te vragen of hij al in Rusland geweest was dan. Later gaf ze wel toe dat het gebrek aan oppositie in Rusland geen goeie zaak is.

De korte aanvaring zette een domper op de sfeer, maar naar het einde van de show kwam alles toch nog goed. Lena De Winne gaf Mulder zelfs een armbandje met het opschrift "Russia is cool". Kirsten Lemaire twitterde later nog dat beiden het in de coulissen helemaal hadden bijgelegd.

lees ook