Aanstelling De Bolle weer stap dichterbij

Catherine De Bolle, de huidige korpschef van de lokale politie van Ninove, wordt naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe commissaris-generaal van de federale politie. Drie verschillende adviesorganen schuiven De Bolle naar voren als de meest geschikte kandidate.

Onder meer de federale politieraad sprak zich gisteren uit voor De Bolle. Eerder kwam ze al als beste kandidaat uit de bus bij de selectiecommissie en liet ze gegadigden als Glenn Audenaert, directeur van de federale gerechtelijke politie in Brussel, Jaak Raes, directeur-generaal van het crisiscentrum, en gewezen commissaris-generaal Fernand Koekelberg achter zich.

Binnenlandse Zaken en Justitie moeten zich nu nog uitspreken, maar zij zullen naar alle waarschijnlijk de keuze voor De Bolle volgen. In dat geval zal De Bolle de eerste vrouwelijke baas van de federale politie worden. Ze volgt Fernand Koekelberg op, die vorig jaar in opspraak kwam en ontslag moest nemen.