Didier Reynders trekt in 2014 Brusselse MR-lijst

Wat in de wandelgangen al maanden gefluisterd werd, is nu bevestigd. Minister van Buitenlandse Zaken en Luikenaar Didier Reynders verhuist naar Brussel en zal bij de federale verkiezingen in 2014 de Brusselse MR-lijst trekken. Het nieuws werd door de Brusselse MR-voorzitter bevestigd aan de krant Le Soir.

In september raakte al bekend dat Reynders op zoek was naar een huis in Ukkel. Maar toen werd benadrukt dat het om een aankoop om privé-redenen ging. En Reynders liet verstaan dat hij in Luik gedomicilieerd zou blijven. Wanneer Reynders nu precies naar Ukkel zal verhuizen, is nog niet duidelijk.

De demarche van Reynders wordt algemeen gezien als een poging om de positie van de MR in Brussel te versterken. De breuk met kartelpartner FDF, dat het vooral in Brussel erg goed doet, heeft de partij in de hoofdstad erg verzwakt. De vraag is of dat ook zal lukken. De voorzitter van de partij in Brussel, Françoise Bertieaux, geeft toe dat Reynders wel "erg Luiks" is. "Hij zal toenadering tot ons moeten zoeken, net als wij toenadering tot hem zullen moeten zoeken."

"Hij kent de stad goed, maar er is een verschil tussen er 25 jaar te hebben gewerkt en er te wonen. Maar hij heeft nog tijd tot 2014", zegt Bertieaux die er nog aan toevoegt dat ze geen twijfels heeft bij het engagement van de minister. Reynders zou overigens ook al bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 een rol spelen in zijn nieuwe gemeente.

lees ook