Groen (zonder uitroepteken) "werkt voor iedereen"

De Vlaamse groenen hebben op een persconferentie het nieuwe logo van de partij voorgesteld. Zoals al bekend was, verdwijnt het uitroepteken achter de naam. De baseline luidt voortaan "werkt voor iedereen".

Het nieuwe logo werd vandaag pas officieel voorgesteld, maar gisteren was het eigenlijk al gelekt op het internet. Bij Groen wilde men toen nog niet reageren. Er werd enkel bekendgemaakt dat het uitroepteken voortaan tot het verleden behoort.

De groene kleur van het nieuwe logo is donkerder dan in het oude logo, al lijkt het iets meer op appelblauwzeegroen. Het nieuwe logo mag dan geen uitroepteken meer hebben, die leegte wordt nu opgevuld met de baseline "werkt voor iedereen".

Met die baseline wil Groen benadrukken "dat we werken voor alle groepen in de samenleving en rond alle thema's". "Groen staat voor oplossingen die wérken, slimme voorstellen voor vandaag en morgen", redeneert voorzitter Wouter Van Besien in een persbericht.

Groen wil zich met andere woorden als meer dan een ecologische partij profileren. "We hebben de ambitie om oplossingen te bieden voor jong en oud, man en vrouw, blank en gekleurd, werknemer of zelfstandige, ondernemer en ambtenaar, werkende of niet werkende, student en gepensioneerde", klinkt het.

Groen wil naar eigen zeggen ook de partij van de rechtvaardigheid zijn en een partij die een "echt sociaal beleid" wil voeren. "Wie échte oplossingen zoekt voor de crisissen die we nu meemaken, moet bij Groen zijn”, besluit Van Besien.