Joran van der Sloot: "Ik ben schuldig"

Joran van der Sloot heeft voor de Peruviaanse rechtbank bekend dat hij Stephany Flores heeft vermoord en haar later heeft beroofd. Nu de 24-jarige Nederlander heeft bekend, komt hij in aanmerking voor strafvermindering. Volgens zijn advocaat voelt Van der Sloot zich vervolgd door de hele wereld.

Van der Sloot wordt ervan verdacht op 30 mei 2010 de Peruviaanse studente Stephany Flores te hebben vermoord. Het Openbare Ministerie eist dertig jaar cel.

"Ik heb mijn daad vanaf het begin altijd eerlijk opgebiecht", verklaarde Van der Sloot voor de rechter in Lima. "Ik heb echt spijt van wat ik heb gedaan." Na zijn arrestatie anderhalf jaar geleden bekende Van der Sloot al dat hij de vrouw had gedood, omdat ze informatie over de zaak-Holloway op zijn computer zou hebben gevonden. Later trok hij die verklaring in.

Nu Van der Sloot heeft bekend, komt hij in aanmerking voor strafvermindering. Zijn advocaat stelde dat hij Flores vermoord zou hebben als gevolg van een "extreem psychologisch trauma", opgelopen na 2005. In dat jaar werd Van der Sloot beschuldigd van de moord op de Amerikaanse Natalee Holloway. Zij verdween op 30 mei datzelfde jaar op Aruba.

De rechtbank in Lima doet vrijdag rond 16 uur Belgische tijd uitspraak.