Marianne Thyssen is geen kandidaat meer

Gewezen CD&V-voorzitter Marianne Thyssen is bij de komende lokale verkiezingen in Oud-Heverlee geen kandidaat voor het ambt van burgemeester of schepen. Of ze op de CD&V-lijst zal staan, is nog niet uitgemaakt.

Thyssen gaf haar mandaat als schepen en gemeenteraadslid in Oud-Heverlee midden 2008 op toen ze naast Europees parlementslid ook partijvoorzitter werd. Ondanks het feit dat ze in juni 2010 aftrad als partijvoorzitter, vindt ze nu een nieuwe cumul van Europese en gemeentelijke uitvoerende mandaten niet te doen.

Thyssen is sinds 1991 lid van het Europees Parlement. Ze is eerste voorzitter van de partijfractie en lid van de commissie Economische en Monetaire Zaken. "Ik heb hiermee meer dan mijn handen vol. Een lokaal mandaat kan niet als je dat pas na 23 uur kan gaan uitoefenen. Wie gemeentelijk politiek actief wil zijn, moet veel onder de mensen aanwezig zijn. De CD&V-ploeg in Oud-Heverlee doet het overigens momenteel zeer goed", zo zegt Thyssen.

lees ook