Selah Sue wint European Border Breaker Award

De Belgische zangeres Selah Sue is de grote laureaat geworden van de uitreiking van de European Border Breakers Awards (EBBA) op het Eurosonic-Noorderslagfestival in Groningen in Nederland. De zangeres uit het Leuvense treedt in de voetsporen van bekende namen als Adele, Carla Bruni en Milow.

Selah Sue won de publieksprijs, een online verkiezing die moest uitmaken wie de meest geliefde van de tien laureaten van de European Border Breaker Awards is. De onderscheiding was dit jaar aan zijn negende editie toe.

De EBBA's eren veelbelovende debutanten in de Europese popmuziek die grensoverschrijdend succes hebben. Andere laureaten van 2012 zijn Anna Calvi, Swedish House Mafia, Boy, Agnes Obel en Ben l'Oncle Soul.

Daarnaast konden muziekliefhebbers tussen 1 november en 31 december op het internet stemmen op hun favoriet onder de tien laureaten. Woensdagavond bleek tijdens de uitreiking in Groningen dat de Vlaamse zangeres die publieksprijs in de wacht heeft gesleept. Haar met soul, funk en ragga doordrenkte debuutalbum "Selah Sue" haalde de toptien in België, Nederland en Frankrijk. De cd wordt binnenkort ook verdeeld in de VS.

Op het palmares van de EBBA's prijken onder anderen Adele, Carla Bruni, KT Tunstall, Tokio Hotel, The Ting Tings, Lykke Li, Milow, Katie Melua en Mumford And Sons.