Werkt fotograaf Kim Jong-il voor Kris Peeters?

Werkt de fotograaf van de overleden Noord-Koreaanse leider Kim Jong-il nu voor minister-president Kris Peeters? Een fotoreeks op internet doet het alvast vermoeden.

De propagandamachine van het Noord-Koreaanse regime stuurde de voorbije jaren met de regelmaat van de klok foto's van Kim Jong-il de wereld in.

Opvallend daarbij was de steriele blik van de "Geliefde Leider". Die keek vaak nogal onbewogen voor zich uit. Op internet circuleerden dan ook al snel fotoreeksen onder de titel "Kim Jong-il looking at things".

Maar na zijn discrete bezoekje aan de zieke veldrijder Bart Wellens heeft nu ook Kris Peeters een eigen fotopagina, deze keer met de titel "Kris Peeters discreetly visiting things". Daarop bezoekt hij niet alleen landen als China en Qatar, maar evengoed het iets meer bescheiden Plopsaland.

lees ook