"Harry Potter" is populairste film van 2011

"Harry Potter and the deathly hallows: Part 2" was in 2011 de meest bezochte film in de Belgische bioscopen. Dat blijkt uit statistieken van de Vereniging van Filmdistributeurs van België. Het laatste deel van de Pottersaga trok meer dan 1 miljoen kijkers.

De Kuifje-verfilming "Het geheim van de eenhoorn" staat op 2 met ongeveer 1 miljoen bezoekers. Nummer drie is "The Smurfs" met zo'n 980.000 bezoekers. De top-vijf wordt vervolledigd door de komedie "Rien à déclarer" (950.000 bezoekers) en "Pirates of the Caribbean: on stranger tides" (900.000 bezoekers), het vierde deel van de piratenavonturen van Jack Sparrow.

Het gaat om bezoekersaantallen voor heel België. In de Vlaamse bioscopen scoorden de Vlaamse producties bijzonder goed. Absolute koploper was "Rundskop" met ruim 450.000 kijkers. Ongeveer half zoveel mensen gingen naar "Code 37" kijken, gevolgd door "Hasta la vista" met ruim 200.000 bioscoopbezoekers.

2011 was een succesvol bioscoopjaar, besluit de Vereniging van Filmdistributeurs. Het slechte weer in de zomer is een van de de verklaringen, luidt het.