"Neergestoken" meisje heeft alles verzonnen

Het 14-jarige meisje uit Ninove dat op weg naar school met een mes gestoken zou zijn, heeft het hele verhaal verzonnen. Dat meldt het parket van Dendermonde, dat verder geen commentaar wil geven.

Het 14-jarige meisje van Marokkaanse afkomst was vanmorgen met haar zus op weg naar school toen ze naar eigen zeggen door een onbekende man werd aangevallen en met een mes werd gestoken. Het meisje is nog tot op school geraakt, waarop de school de hulpdiensten waarschuwde. Ze is naar het ziekenhuis gebracht en kon na verzorging opnieuw naar school.

"Het meisje is in de buurt van haar woning door een onbekend iemand gestoken met een mes. Ze is naar school gekomen en tot bij mij gekomen. Het ging om een lichte messteek waarbij haar trui ook gescheurd was. We hebben de politie verwittigd en de ziekenwagen gebeld. Het meisje stelt het zeer goed en keert terug naar de school. Ik weet niet of ze ook de lessen zal volgen", zei directeur Marc Berckmoes van de Middenschool Ninove vanmorgen nog.

Nu blijkt dus dat het meisje het hele verhaal heeft verzonnen. Waarom is niet bekend. Het is niet de eerste keer dat een jongere dergelijke feiten verzint. In oktober vorig jaar verzon een 15-jarig meisje uit Brussel een verhaal dat ze door vier jonge mannen was aangerand in de metro. Achteraf bekende ze dat ze het verhaal had verzonnen omdat ze te laat op school was aangekomen.