"Rehn uitlachen in zijn gezicht, dat doe je niet"

Ook de oppositie is niet te spreken over de zware uithaal van minister Paul Magnette naar Europees Commissaris Olli Rehn. "De arrogantie dat de PS denkt dat heel Europa het fout heeft, is onaanvaardbaar", zegt Bart De Wever (N-VA).

Paul Magnette (kleine foto) krijgt de wind van voren na de omstreden uitspraken van de minister op de RTBF-radio vanochtend. Eerder vandaag lieten de Vlaamse meerderheidspartijen al hun ongenoegen blijken, nu schiet ook de oppositie met scherp.

De Wever liet zich niet onbetuigd in de marge van een bezoek aan het World Trace Center in Brussel (foto boven). "Rehn is de man die onze begroting moet beoordelen", reageert De Wever verontwaardigd. "Die in zijn gezicht uitlachen, dat doe je toch niet".

Volgens De Wever had Rehn bovendien overschot van gelijk om België met de vinger te wijzen. "Ik hoop dan ook dat Europa de druk op Di Rupo hoog houdt en dat de roep om hervorming zo luidt klinkt dat niemand die nog kan negeren."

Ook tijdens het Kamerdebat was de kritiek niet van de lucht. N-VA-Kamerlid Jan Jambon. "Ik dacht dat u de leider was van een Franstalige belastingregering, maar het is een Franse blunderregering", sneerde hij naar Di Rupo. Jean-Marie Dedecker (LDD) noemde Magnette een "Comical Ali die de drachme wil invoeren".