Arbeider in levensgevaar na val in silo met kleistof

In Burcht, een deelgemeente van Zwijndrecht, is een arbeider van de firma Argex in een silo met kleistof gevallen. Hij is in levensgevaar.

De man was samen met een collega in dienst van een onderaannemer de silo aan het reinigen. Hij hing vast via een dubbel veiligheidssysteem, maar toen een deel van de aangekoekte wand van de silo op een van de veiligheidskabels terechtkwam, maakte de arbeider een val van een tiental meter. De brandweer moest hem uit de op de bodem liggende kleikorrels bevrijden.

Hoe het ongeval is kunnen gebeuren, is niet helemaal duidelijk. Mogelijk brak een van de veiligheidskabels door het gewicht van het vallende stuk wand. De collega van de arbeider, die bovenaan in de silo was gebleven en via een andere kabel met het slachtoffer verbonden was, werd niet meegesleurd. Hij zou zijn collega eerst zelf hebben proberen op te hijsen, maar die zakte al snel in de kleikorrels weg. De brandweer moest de arbeider uit zijn benarde positie bevrijden.

Het slachtoffer is in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. De arbeidsinspectie onderzoekt de omstandigheden van het ongeval.