Boekenweekgeschenk Lanoye ook uit in Vlaanderen

Tom Lanoye heeft in Amsterdam van minister van staat Mark Eyskens het eerste exemplaar gekregen van zijn werk "Heldere hemel", dat in Nederland het Boekenweekgeschenk is. Voor het eerst komt het geschenk ook in Vlaanderen uit.

In Nederland verschijnt "Heldere hemel" op 833.000 exemplaren, Vlaanderen krijgt een oplage van 61.000 stuks. De Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlands Boek (CPNB) spreekt met Boek.be, zijn Vlaamse tegenhanger, ook over andere vormen van samenwerking.

"Heldere hemel" is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Op 4 juli 1989, in de nadagen van de Koude Oorlog, stort een onbemand jachtvliegtuig neer in Bellegem. Een kleine gebeurtenis op het wereldtoneel, maar een noodlottig drama voor een familie. In "Heldere hemel" verweeft Lanoye het politieke met het persoonlijke. Het is ook als e-boek en als luisterboek beschikbaar.

De Boekenweek loopt in Nederland van 14 tot 24 maart. In Vlaanderen komt "Heldere hemel" uit als geschenkboek tijdens de Literaire Lente (14 tot 31 maart).