Chocolatier Marcolini smaakt opnieuw Belgisch

De Zwitserse voedinggroep Nestlé heeft het belang van 29% in de Brusselse chocolatier Marcolini verkocht aan een holding rond de oprichter van het bedrijf. Nestlé was sinds 2010 aandeelhouder van het bedrijf.

Volgens De Tijd is het pakket aandelen in Marcolini nu overgenomen door Regout Invest. Dat is de holding van oprichter Pierre Marcolini, zijn vrouw Nicole Regout en drie vrienden.

Marcolini kwam in 2010 in de problemen na jaren van expansie. De Zwitserse groep Nestlé, die al jaren samenwerkte met het bedrijf, zette toen een converteerbare obligatie om in een pakket aandelen van 29%. Dat pakket wordt nu teruggekocht door Marcolini en zijn holding.

Intussen is het bedrijf opnieuw winstgevend. CEO Olivier Coune, die ook in Regout Invest zit, blijft topman. Marcolini met zetel op de Brusselse Zavel heeft naast de regio Brussel ook winkels in Antwerpen, Knokke en Luik.