Dakbrand in jeugdherberg in Brussel

In Brussel heeft een hevige dakbrand gewoed in de jeugdherberg "Sleep Well" in de Dambordstraat. Een 50-tal gasten en werknemers is geëvacueerd. Niemand raakte gewond. Over de oorzaak van de brand is nog geen duidelijkheid.

Het vuur ontstond kort na 6.30 uur en was rond 8 uur onder controle. De brandweer is aan het nablussen. De schade aan het gebouw is aanzienlijk.

In de herberg waren een 60-tal gasten aanwezig. Die werden bij het uitbreken van de brand geëvacueerd en overgebracht naar het winkelcentrum City2. De gemeente Sint-Joost-ten-Node heeft intussen de lokalen van het Vincent Van Gogh-centrum ter beschikking gesteld en de gasten van de herberg hebben daar onderdak gevonden.

De studenten verpleegkunde en ergotherapie van de HU Brussel moeten door de brand in de jeugdherberg hun examens op een andere plek afleggen. De gebouwen van de HUB liggen vlakbij, er is wel geen schade.

Over de oorzaak is nog niets bekend, het parket heeft een branddeskundige aangesteld.