Gezocht: dief met roos kapje en roze tassen

De politie van Groot-Brittannië is op zoek naar een man met een bizar roos kapje, roze valiezen en een bruine hond. Die man is immers dé ontbrekende schakel voor het oplossen van een iPad-diefstal.

De 26-jarige Tom Clarke verloor z'n iPad op 18 december tijdens het winkelen in Sussex. En omdat de dief de gps-functie al snel had afgezet, had hij geen hoop meer op een goede afloop.

Tot hij een dag later zijn fotobestanden bekeek via iCloud. Daar ontdekte hij enkele foto's die hij zelf nooit had genomen met z'n iPad. "Ik ontdekte een foto van een hond en dat was een beetje raar, want ik heb helemaal geen hond." Ook 2 andere foto's waren met zijn iPad genomen nadat hij zijn toestel had verloren.

"De man op de foto is misschien helemaal de dief niet, maar hij weet wel wie mijn iPad heeft. Er staan heel wat persoonlijke dingen op. Het interesseert me niet wie mijn toestel heeft, maar ik wil het wel terug."

Clarke plaatste zijn verhaal eerst op het forum van zijn favoriete voetbalploeg, maar het werd algauw opgepikt door de Britse media. Hij is in elk geval vastbesloten om zijn toestel terug te vinden. De politie van Sussex wil voorlopig niet reageren.

lees ook