Nationale Loterij had een recordjaar

De Nationale Loterij heeft in 2011 een recordjaar achter de rug. De omzet groeide met 9 procent tot 1,2 miljard euro. Het resultaat evenaart daarmee dat van 2006.

Vorig jaar viel opnieuw het succes van Euromillions op. De verkoop van dit product steeg met 21 procent tot 416 miljoen euro. Lotto blijft met een omzet van 483 miljoen euro het belangrijkste product voor de Nationale Loterij, maar het voorbije jaar daalde de omzet wel met 1,5 procent.

Sinds oktober is de Lottoformule vernieuwd en dat leidde volgens het bedrijf tot een hernieuwde groei. "Bij de start van het project vreesden we dat het aantal spelers met 20 procent zou afhaken, maar het bleef beperkt tot een daling met 8 procent. Die daling werd wel gecompenseerd door de hogere inleg van de resterende spelers", verklaarde directeur marketing Marc Frederix.

Het volledig vernieuwde Joker+ zag zijn omzet zelfs met 70 procent toenemen, tot 68,9 miljoen euro. Ook de krasspelen deden het goed. Het succesnummer bleef Win for Life, met een jaaromzet van 84 miljoen euro (+19,7 pct).

2011 was ook een recordjaar voor wat de uitgekeerde winst betreft: 743 miljoen aan meer dan 75 miljoen winnaars. Bij Lotto waren er vorig jaar 165 spelers die de zes juiste cijfers leverden, Euromillions telde vijf grote winnaars.