Perry en Potter grote winnaars People's Choice Awards

Katy Perry en de film "Harry Potter and the deathly hallows: Part 2" zijn de grote winnaars van de People's Choice Awards, die afgelopen nacht in Los Angeles zijn uitgereikt. De prijsbeesten waren echter niet aanwezig om hun beeldjes op te halen.

Katy Perry won de prijzen voor favoriete artieste, favoriete act op tournee, lied van het jaar ("E.T.", met Kanye West), muziekvideo ("Last Friday night") en gastactrice op tv ("How I met your mother"). Het zou het eerste publieke optreden van Perry zijn sinds de aankondiging dat zij en Russell Brand gaan scheiden, maar eerder deze week liet ze al via Twitter weten dat ze niet naar de prijsuitreiking zou gaan.

"Harry Potter and the deathly hallows: Part 2" werd in Los Angeles dan weer bekroond met de prijzen voor favoriete film, favoriete actiefilm, beste boekverfilming en beste cast. Maar ook acteurs zoals Daniel Radcliffe en Emma Watson waren niet bij de prijsuitreiking.

Emma Stone (grote foto) en Johnny Depp kregen de prijzen voor beste actrice en beste acteur in een film. Morgan Freeman (foto in tekst) werd geloofd als filmicoon. Het was de eerste keer dat deze prijs werd uitgereikt. "Toen ik hoorde dat ik genomineerd was voor deze prijs, heb ik het woord icoon opgezocht", zei Freeman. "De eerste definitie van het woord is: kleine afbeelding op een computerscherm dat een bestand weergeeft."

Daarnaast waren er ook nog tv-prijzen, onder meer voor "How I met your mother" (komedie) en "Person of interest" (nieuwe dramareeks).