Radio 1 en Radio 2 even uit de lucht

Op enkele VRT-radiozenders was er vanmorgen iets na 9 uur door een technisch probleem in het lijnencentrum een aantal minuten niets te horen. De uitzendingen van Radio 1 en Radio 2 waren wel nog via de radiospelers op de websites te volgen.

"Door een technisch defect in het lijnencentrum in het omroepcentrum waren Radio 1 en Radio 2 even uit de lucht", licht VRT-woordvoerder Björn Verdoodt toe. "De medewerkers hebben het probleem zeer snel kunnen traceren en oplossen zodat de zenders binnen minder dan 10 minuten weer op antenne waren."

Radio 1, waar op dat moment net een uitzending van "Peeters & Pichal" over de pensioenen gestart was, excuseerde zich meteen via Twitter voor het probleem. "Door technische problemen zijn we off air. De livestream werkt wel. We lossen het probleem zo snel mogelijk op! Onze excuses."

"Het is natuurlijk zeer uitzonderlijk dat zoiets gebeurt. We zijn zeer blij dat het probleem zo snel opgelost is geraakt", besluit Verdoodt.