Treinbegeleidster krijgt klappen van reizigers

Op de trein van Brussel naar Mechelen is een treinbegeleidster zwaar aangepakt door enkele reizigers. Ze werd bedreigd met een vuurwapen en kreeg klappen. Ze is met een hoofdwonde voor verzorging opgenomen in het ziekenhuis.

Drie personen waren gisteravond op de trein gestapt in Eppegem. Ze vielen de treinbegeleidster aan en stapten in het volgende station weer af. Het slachtoffer liep een hoofdwonde op en is voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.

Het is niet duidelijk wat de aanleiding was van de agressie. "Het is allemaal heel snel gegaan", zegt Bart Crols van de NMBS. "De drie onbekenden zijn opgestapt in Eppegem en enkele minuten later in Weerde weer afgestapt. Dus is het hier een geval van blindeloze agressie of was het iets anders? Dat zal het onderzoek moeten uitmaken."

Volgens Jos Digneffe van de socialistische spoorvakbond gaat het al om het tweede geval van agressie in korte tijd op dezelfde lijn. "We moeten dringend naar een systeem dat er voor zorgt dat die treinbegeleiders zonder geld op die trein moeten zitten zodat het niet de moeite loont om een overval te plegen", zegt Digneffe.