Vlaanderen gaat renovatiepremies deels compenseren

De Vlaamse regering is van plan om een deel van de afgevoerde federale steunmaatregelen voor energiebesparende maatregelen te compenseren. Dat zegt Vlaams minister van Energie Freya Van den Bossche (SP.A).

Met het regeerakkoord van de regering-Di Rupo werd de fiscale aftrek van onder andere isolerende beglazing en van zuinige verwarmingsketels afgeschaft.

Minister Van den Bossche wil in Vlaanderen nu een deel van dat verlies compenseren via de al bestaande renovatiepremie. Ze maakt zich sterk dat dat kan door te schuiven binnen het budget.

"De renovatiepremie is toegankelijk voor drie vierde van de Vlaamse bevolking en dat willen we zo houden", zegt Van den Bossche. "Maar er komen enkele aanpassingen zodat er steun komt voor mensen die belangrijke energiebesparende maatregelen willen uitvoeren aan hun huis."