"Blue Ivy Carter is adembenemend"

Dat rapper 50 Cent van enige controverse houdt, is bekend. Daarom liet hij begin deze week ook niet na de "eerste foto’s" van de liefdesbaby van Beyoncé en Jay-Z de wereld in te sturen. "Blue Ivy Carter is adembenemend" was de begeleidende commentaar. Maar het is nog maar de vraag of beide kersverse ouders zo tevreden waren met deze weinig flatterende foto’s.

50 Cent, bij ons vooral gekend van de wereldhits "In da club" en "Candy shop", sloeg en zalfde tegelijkertijd. Want hij twitterde ook dat "Jay-Z nooit zo gelukkig zal zijn geweest als nu", terwijl hij zelf mijmerde over een nieuwe zoon of dochter "one day". Maar daarna kon hij het ook niet laten om te veronderstellen dat beide ouders wellicht miljoenen zullen betaald krijgen voor de eerste babyfoto’s. Hij liet ook nog weten dat hij de fotoshop niet zelf gedaan had, maar vond de foto’s blijkbaar grappig genoeg om ze in een van zijn tweets te gebruiken.

50 Cent en Jay-Z zijn niet de beste maatjes. Na het huwelijk met Beyoncé in 2008 zei 50 Cent immers dat Jay-Z pas bekend werd "toen hij met de superster trouwde": "Buiten de VS en het hiphopcircuit was er eigenlijk niemand die hem voor zijn huwelijk kende. Hij is één miljard dollar waard? Ik denk niet dat hij zoveel waard is. Dat is allemaal overdreven."

Dat er bij de familie Knowles niet kon gelachen worden met welke grap dan ook over de nieuwe baby, bleek uit een tweet van de zus van Beyoncé, Solange: "We worden verondersteld om bovenmenselijk te zijn en toe te kijken hoe mensen van wie we houden belasterd en bespot worden. Dit is een van de ergste dingen om te aanvaarden." Beyoncé en Jay-Z kregen afgelopen week dan ook bakken kritiek naar aanleiding van hun aanwezigheid in Lenox Hill ziekenhuis in New York. Kersverse vaders, van wie hun baby op dezelfde verdieping als die van Beyoncé lag, zou de toegang geweigerd zijn om hun eigen kind te bezoeken.

Intussen circuleren er nog andere foto’s op het internet van Beyoncé met een baby. Maar het is helemaal niet duidelijk of dit wel degelijk Blue Ivy is.

De geboorte van Blue Ivy Carter kreeg intussen ook een animatie-versie:

lees ook