An Pierlé wordt stadscomponist van Gent

An Pierlé (37) is door het college van burgemeester en schepenen aangesteld als stadscomponist van Gent voor de periode 2012-2013. Intussen werkt de zangeres-pianiste ook aan een nieuw album.

Volgens de stad zal Pierlé "in verschillende muzikale samenwerkingsverbanden ongetwijfeld een grote meerwaarde betekenen voor de muzikale uitstraling van Gent".

Pierlé nam in 1996 deel aan Humo's Rock Rally. Ze viel op doordat ze op een zitbal aan haar piano zat. Drie jaar later kwam haar debuut "Mud stories" uit. In 2002 volgde het album "Helium sunset". De zangeres brak ook internationaal door. In 2006 bracht ze, met haar vaste groep, het album "An Pierlé & White Velvet" uit. In 2010 kwam "Hinterland" uit. Momenteel werkt ze aan een nieuw soloalbum.

Vorig jaar werd ze in het kader van Gent Unesco Creative City of Music al naar Bologna uitgezonden (samen met onder anderen Gabriel Rios en Dick Van der Harst). De grote Gentse muziekpartners hebben een adviserende rol gespeeld in haar aanduiding als stadscomponist.

De zangeres woont met haar partner Koen Gisen en hun dochtertje Isadora in Gent. De stad stelt afwisselend stadsdichters en stadscomponisten aan.