First lady Michelle Obama ontdekt Twitter

De Amerikaanse first lady Michelle Obama zit op Twitter. Maar wie hoopt op persoonlijke details van @MichelleObama, komt wellicht bedrogen uit. Het campagneteam van Barack Obama beheert het Twitterprofiel.

Het Twitterprofiel dient in de eerste plaats om Barack Obama te ondersteunen in zijn gooi naar een 2e ambtstermijn. Op 6 november zijn er presidentsverkiezingen.

De meeste tweets zullen dus komen van het campagneteam van Obama. De berichten die de first lady zelf schrijft, zijn te herkennen aan de "-mo" achteraan. En zo staan er al 3. “Hallo iedereen. Bedankt voor het warme welkom. Ik kijk er naar uit om hier in contact te blijven met iedereen”, was de eerste.

Daarnaast heeft Michelle Obama ook al een oproep gelanceerd aan iedereen om op Martin Luther King Day (nu maandag) iets te doen voor zijn of haar gemeenschap. "Er zijn enkele grote fans van "iCarly" in ons gezin. We kijken allemaal uit naar het evenement vandaag met de cast en enkele families van militairen", is haar laatste bericht.

Obama was recent op de set van het populaire jeugdprogramma "iCarly". De aflevering waarin ze te zien is, wordt maandag uitgezonden. De first lady brengt er Joining Forces onder de aandacht. Dat is een organisatie die de families van militairen ondersteunt.

Op minder dan 24 uur tijd heeft Michelle Obama al bijna 250.000 volgers verzameld. Zelf volgt ze 5 mensen. Onder wie haar man. Die bijbenen, zal nog wel even duren. Barack Obama heeft meer dan 11 miljoen volgers.