Verkoop van iPhone 4S in China even stopgezet

Apple heeft de verkoop van de iPhone 4S in winkels in China even stopgezet. Voor een winkel in Peking stonden urenlang duizenden mensen te wachten in de vrieskou. Toen het gedrum te erg werd, heeft de politie beslist de verkoop af te gelasten en de massa uiteen te drijven.

Een aantal mensen zou zijn ingehuurd om het evenement groter te maken. Woedende klanten zijn beginnen te schreeuwen en hebben met eieren gegooid toen bleek dat de Apple-winkel niet openging. Volgens Apple bleven de deuren gesloten "om de veiligheid van klanten en personeel te verzekeren".

In andere winkels in China is de verkoop zonder incidenten verlopen. Apple benadrukt dat de iPhone wel nog online besteld kan worden.

De nieuwe iPhone was in China al op de zwarte markt te koop. Vandaag was de officiële lancering in de winkels.