Zwaargewond fotomodel bedankt voor zoveel liefde

Op 3 december 2011 sloeg het noodlot toe voor fotomodel Lauren Scruggs, nadat ze uit een vliegtuig gestapt was. Volgens voorlopige onderzoeksgegevens wilde ze de piloot bedanken voor de vlucht, maar omdat het donker was, zag ze niet dat de propeller nog volop draaide. Scruggs raakte zwaargewond en verloor uiteindelijk haar linkerhand en later ook haar linkeroog. De 23-jarige wachtte een moeilijk herstel. Een herstel waarover de Amerikaanse (nieuws)media gretig berichtten en dat er bij de lezer als zoete koek ingaat.

De 23-jarige Scruggs is niet alleen een gewaardeerd fotomodel, ze is ook hoofdredactrice en drijvende kracht achter de lifestyle-website LoLo Magazine, die in de VS op korte tijd zijn plaats veroverde in de wereld van mode, make-up, schoonheid en gezonde voeding. Scruggs interviewde onder meer modeontwerper Thakoon Panichgul en acteurs/modellen Kellan Lutz (zie kleine foto) en Chace Crawford. Ze werkte ook mee aan "Gossip girl". Haar moeder noemde haar als kind "LoLo", vandaar de naam voor de website.

"Mijn hart is zo dankbaar"

Maar op een privé-vliegveld in McKinney, Texas(VS), kwam Scruggs begin december dus in onzachte aanraking met een propeller. Met zware verwondingen werd ze naar een ziekenhuis in Dallas gebracht, waar al snel duidelijk werd dat haar linkerhand moest worden geamputeerd. Ook haar linkeroog bleek nadien onherstelbaar te zijn verwond.

Vanaf die dag volgden de medische rapporten over haar herstel elkaar bijna dagelijks op, met steeds opnieuw die kleine "overwinning" die ze boekte: ogen die geopend werden, een glimlach, een eerste geluid, rechtop zitten, het eerste zelfstandig eten, enz.

De Amerikaanse media lieten keer op keer ouders en vrienden de vooruitgang toelichten en de kijker/luisteraar/sitebezoeker liet niet na massaal te reageren bij de berichtgeving over de blonde schone. Sommigen maakten zelfs een vergelijking met de neergeschoten politica Gabrielle Giffords, over wiens herstel ook veelvuldig bericht werd.

Lauren Scruggs heeft deze week voor het eerst zelf van zich laten horen via haar blog: "Ik weet niet hoe ik iedereen moet bedanken, op de juiste manier, voor zoveel liefde tijdens deze moeilijke tijd in mijn leven. Mijn hart is zo dankbaar, meer dan ik me ooit zou kunnen inbeelden." Moeder Cheryl liet intussen weten dat "de weg nog heel lang is en dat het herstel als een marathon en geen sprint moet worden beschouwd".

Of zoals in één van de vele reacties te lezen was: Scruggs zal nog voor enige tijd voor warmte zorgen in deze koude, door economische crisis geteisterde tijden, met een verhaal van "ervoor te blijven gaan".

lees ook